Nedoumljivo

16-letnica rodila doma in dojenčka zavrgla

pk
10. 5. 2017, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Potem ko je predvčerajšnjim javnost dosegla vest o zavrženem novorojenčku v Trstu, so včeraj na dan prišle nove podrobnosti grozljivega dogodka, ki ga preiskuje policija.

Profimedia
Dekle je rodilo kar v domači kopalnici. Njeni družini se še sanjalo ni, kaj se dogaja.

V ponedeljek se je iz Trsta kot blisk razširila šokantna novica, da je bil v nedeljo popoldne na vrtu pred večstanovanjsko stavbo v ulici Costalunga najden novorojenček, položen v plastično nakupovalno vrečko.

Opazila ga je ženska, ki se je tam sprehajala s psom. Pretresena je takoj poklicala policijo in reševalce. Slednji so občutno prezgodaj rojeno deklico nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer pa je še isti večer umrla zaradi posledic podhladitve.

Lasorte
Najditeljica kaže na mesto, kjer je zagledala novorojenega otroka, še ovitega v popkovino.

Mislila, da je mrtva

Mladenka je novorojenko zavrgla, ker je mislila, da je mrtva. Dala jo je v vrečko in odložila na vrt.

Policija, ki je na kraj dogodka prišla po tem, ko so jo reševalci obvestili o sumu storitve kaznivega dejanja, najprej ni razkrila veliko informacij, potrdili so le, da so pridržali 16-letno dekle, stanovalko bloka, pred katerim je bila najdena dojenčica. Do nekoliko več informacij so se prebili nekateri italijanski mediji. Ti so poročali, da naj bi mladenka policistom povedala, da se je želela deklice znebiti, ker je mislila, da je mrtva. 

Rodila naj bi jo kar v kopalnici, pri čemer ni spuščala nobenih zvokov, tako da niti nje niti otroškega joka ni slišal nihče od njenih domačih. Pravzaprav, glede na najnovejše informacije, niti sama ni vedela, da je noseča. Deklico je po rojstvu položila v nakupovalno vrečko in jo s prvega nadstropja po vrvi spustila na vrt

Prijetna in prijazna

16 let staro dekle, osumljeno uboja, in ne detomora, je menda zdaj v psihiatrični oskrbi, saj je v hudem šoku.

Tržačanka, ki se izučuje za kuharico, naj bi sicer prihajala iz urejene in na videz čisto normalne družine; živi z mamo, očimom in sestro, ki, tako so povedali na policiji, niso vedeli, da je noseča, kaj šele da rojeva. Sosedje družine, ki je globoko pretresena, so povedali, da je 16-letnica sicer zelo prijazna in prijetna.

Tožilstvo zdaj poskuša dobiti odgovor na vprašanje, ali se je dekle za tako ravnanje odločilo samo ali jo je v to kdo nagovoril ali celo prisilil, predvsem pa si bodo prizadevali izvedeti, zakaj je dekle to storilo. Tožilec je sicer šokiran nad dejstvom, da je do česa takega prišlo v tako civiliziranem mestu, kot je Trst.