Obsodba

Periću tri leta za priznanje preprodaje kokaina in orožja

ss
10. 5. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kranjsko okrožno sodišče je Dejana Perića, enega od osumljencev, ki so jim policisti oktobra lani v policijski akciji na Gorenjskem odvzeli prostost, po priznanju, da je preprodajal kokain in orožje, obsodilo na tri leta zapora.

Marko Vanovšek
Slika je simbolična.

Dejan Perić je ob priznanju krivde storjena dejanja obžaloval in zatrdil, da se je šele v priporu zavedel posledic svojih dejanj. Poleg tega bo moral vrniti 34.000 evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi, ki jo je pridobil s preprodajo okoli pol kilograma kokaina, do pravnomočnosti obsodbe pa ostaja v priporu.

Večina od ducata obtoženih je sicer pred sodnico Mileno Turuk stopila že 21. aprila in dejanja priznala, za kar so jim bile izrečene pogojne zaporne kazni. Kot je povedala tožilka, gre za obtožence, ki so se ujeli v prisluhe, njihova dejavnost pa je bila manjša, zato je zanje predlagala pogojne obsodbe.

Nedavno se je sodni postopek na kranjskem sodišču začel proti priprtemu prvoobtoženemu Arminu Mujagiću, Senadu Budinoviću in Maji Hausman, ki očitanih kaznivih dejanj niso priznali.