Kadil in bežal

FOTO in VIDEO: Zaradi nemarneža s cigareto pogorela stavba pri župnišču v Cerkljah

G.G.
11. 4. 2017, 13.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gorenjski kriminalisti so dobili v pest moškega, ki je minuli petek zaradi malomarnosti povzročil požar gospodarskega poslopja poleg župnišča v Cerkljah.

PGD Cerklje

V zgodnjih petkovih urah, ko se je na severnem delu ljubljanske kotline zadrževala še tema in petelini po vaseh še niso peli, je zagorelo v stavbi v bližini župnišča v Cerkljah na Gorenjskem. Gasilci so se pognali v boj z rdečim petelinom. Ko so prišli do župnišča, so ognjeni zublji že skakljali po ostrešju, tako da so gasilci uspeli rešiti le severni del objekta. Poleg ostrešja je bila uničena še dvorana oziroma telovadnica vrtca, poškodovanih pa je tudi nekaj skladiščnih prostorov.

Kriminalisti so prijeli osumljenca. Ta je zjutraj skozi odprti okno “neupravičeno vstopil” v gospodarski objekt in si prižgal cigareto. Med kajenjem je povzročil požar, ki ga je poskušal pogasiti, ko pa je videl, da ga ne more, je pobegnil. Materialna škoda še ni ocenjena, je pa zagotovo velika. Na srečo ni bil nihče poškodovan, poročajo na PU Kranj.

Osumljeni moški se bo moral zagovarjati na sodišču. Pa ne samo zaradi “požiga”, še isto noč naj bi ukradel več stvari iz odklenjenega osebnega avtomobila, nekaj stvari pa je odnesel tudi iz bližnje trgovine.