Tragedija pri Podčetrtku

Policija razkrila: Oče naj bi sina zadušil

M.K.
3. 4. 2017, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Policijski upravi Celje so danes pojasnili več okoliščin in podrobnosti družinske včerajšnje tragedije, ki se je zgodila v stanovanjski hiši v naselju Gostinca v bližini Podčetrtka.

Sašo Avramovič
Hiša, v kateri se je pripetila tragedija.

Kriminalisti so zjutraj končali ogled kraja dogodka, pri tem sta bili navzoči tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica, odrejena pa je bila sodna obdukcija.

V zaklenjeni stanovanjski hiši so odkrili dve trupli, in sicer truplo 49-letnega očeta in 13-letnega sina, je povedal Damijan Turk, vodja sektorja kriminalistične policije PU Celje. Policija je nedvomno ugotovila, da ni bila vpletena tretja oseba. Motiv dejanja je še neznan. Na kraju dogodka so našli tudi pismo, ki ga je mogoče povezati z dogodkom, vendar je še predmet preiskave. Po Turkovih besedah, tega dogodka ni mogoče povezovati z družinskim nasiljem, tudi sicer družina ni bila nikoli obravnavana zaradi nasilja. Potrdil je tudi, da je bil oče brezposeln in sta s sinom živela v težjih ekonomskih razmerah. Imela sta tudi podnajemnike.

Policisti so ugotovili, da je 13-letnik umrl nasilne smrti, njegova smrt je nastopila zaradi zadušitve.  Policija domneva, da naj bi ga ubil oče, ki je zatem storil samomor, je pojasnil Turk.

Prve ugotovitve kažejo, da naj bi do tragičnega dogodka prišlo zgodaj popoldne. Prvi je dejanje opazil podnajemnik, ki je skozi okno videl negibno telo, zatem pa na silo vstopil v prostor, kjer je ugotovil posledice tragičnega dejanja. 

Stik fantovo materjo, ki je moža pred leti zapustila, in ni slovenska državljanka, je policija po telefonu vzpostavila danes. Prav tako še zbirajo obvestila, kako je bilo urejeno skrbništvo.