Zasledovanje in streljanje

Kriminalka na mariborskih ulicah: poskušal ga je umoriti

G.G.
14. 3. 2017, 15.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Včeraj zvečer se je po Mariboru in okolici odvijali dogodki, ki jih vidimo v kriminalnih filmih.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Začelo se je nekaj po 21. uri v bližini bivše trgovina Lesnina v Hočah. 26-letnik iz okolice Maribora je streljal na deset let starejšega moškega. Policija je zapisala, da ga je “poskušal umoriti”. Streli niso bili natančni. Napadeni je sedel v svojega črnega Audija A6 Avant in potegnil proti Mariboru. Napadalec mu je sledil z belim BMW 6 nemških registrskih tablic.

Med zasledovanjem sta peljala proti Betnavi, po naselju Pivola, po Streliški in Ljubljanski ulici ter po cesti Proletarskih brigad v Mariboru. Napadalec se je nato ustavil in se usedel v belo Škodo Octavio Combi s koprskimi registrskimi oznakami. Lov se je nadaljeval.

Streli in pobeg proti centru mesta

V bližini semaforiziranega križišča v Hočah, takoj za križiščem za Radizel oz. Slivnico, je uspel zablokirati “ubežnika”. Izvlekel je pištolo, pomeril in streljal. Ni zadel. “Oškodovanec” je sunkovito speljal vzvratno in zapeljal po Tržaški in Titovi cesti v središče Maribora.

Mlajši protagonist lova mu je s Škodo ponovno sledil. Pri trgovini Harvey Norman ga je dohitel, zapeljal vzporedno z njim in streljal. Ni zadel. Napadeni je nato uspel zbežati.

Policija preiskuje in prosi za pomoč

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava tega kaznivega dejanja. Z namenom, da bi razjasnili vse okoliščine tega dejanja, pozivamo vse morebitne priče, da se zglasijo na najbližji policijski postaji, pokličejo interventno številko Policije 113 ali na anonimni telefon Policije 080 1200.