Iskalna akcija

Pogrešanega Umberta je iskalo 145 oseb

R.T.
14. 3. 2017, 15.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

78-letnega Umberta Vilerja so nazadnje videli 6. julija 2016 v vasi Puče. Od doma je odšel oblečen v jeans hlače modre barve, sivo majico s kratkimi rokavi, na glavi pa je imel belo kapo.

PU Koper
78-letnega Umberta Vilerja niso videli vse od 6. julija 2016.

Koprska policija je bila 6. julija 2016 obveščena, da je pogrešan 78-letni Umbert Viler iz Puč. Zadnja ga je ob 15. uri videla žena, zatem pa se je za njim izgubila vsaka sled.

PU Koper se kljub neuspehu vsem sodelujočim zahvaljuje za nesebično in vztrajno pomoč pri iskanju.

Policisti so glede okoliščin in drugih posebnosti, ki bi lahko pomagale pri izsleditvi pogrešanega, opravili številne razgovore, organizirali so tudi dve iskalni akciji, v okviru katerih so prečesali območja, kjer bi lahko za pogrešanim odkrili kakšno sled.

Danes so ponovno organizirali širšo iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo več kot 145 oseb. Šestdesetim policistom se je pri iskanju pridružilo še 35 pripadnikov slovenske vojske, kar 40 gasilcev prostovoljnih gasilskih društev in 10 lovcev LD Šmarje.

Preiskali so območje med vasmi Planjava, Puče, Breci, Hrvatini, Kapeli. Vsi sodelujoči so izkazali izjemno pripravljenost, da se pogrešani najde, vendar se je iskalna akcija na žalost tudi tokrat zaključila neuspešno. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.