Velika sreča

Pogrešano od petka v nedeljo našli v globeli

T.L./STA
13. 3. 2017, 15.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ženska je bila podhlajena, vendar živa.

P.K.
Pogrešano so v nedeljo na srečo našli.

Minuli konec tedna je na širšem območju naselja Lokovec potekala iskalna akcija pogrešane 60-letne domačinke, ki so jo svojci pogrešali od petka. Pri iskanju so pregledali širše območje vasi ter bližnje gozdove, brezna in jame ter pogrešano v nedeljo našli v globeli, pod eno od starejših hiš v Lokovcu, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Svojci so po daljšem iskanju pogrešane v petek zvečer o dogodku obvestili novogoriške policiste. Ti so takoj začeli iskalno akcijo, vendar pogrešane domačinke niso našli. Zato so v soboto nadaljevali iskanje na širšem območju Lokovca. Pregledali so območje bližnjih gozdov in poti, brezna, vodnjake in zapuščene jame.

Policistom so se v sobotni iskalni akciji pridružili tudi pripadniki sil za zaščito in reševanje, gasilci in člani zveze vodnikov reševalnih psov. Prav tako so v iskalno akcijo vključili tudi helikopter slovenske policije, a pogrešane niso našli.

Iskalno akcijo so nadaljevali tudi v nedeljo. Dopoldne so pogrešano našli živo v globeli, približno sto metrov pod eno od starejših stanovanjskih hiš v Lokovcu. Bila je nekoliko podhlajena, a pri zavesti. Reševalci so jo nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico, so še zapisali na policiji.