Grozljiva tragedija

Igor trčil v avtobus in v nesreči izgubil življenje

pk
4. 3. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V četrtek zvečer je blizu nekdanjih vojašnic v Tolminu močno počilo. Dva mlajša voznika, eden je vozil avtobus, drugi avtomobil, sta se zaletela. Posledice nesreče so bile strahovite.

PGD Tolmin
Igor je s svojim avtom v avtobus, na katerem sicer ni bilo potnikov, trčil bočno.

V četrtek malo pred enajsto uro zvečer je v križišču ulic Na Logu in Pod Klancem v Tolminu prišlo do hude prometne nezgode. Ta se je po ugotovitvah policistov zgodila zaradi nepravilnega vključevanja v promet.

Tridesetletni voznik osebnega avtomobila je vozil od tamkajšnjega trgovskega centra proti križišču z ulico Pod Klancem, kjer je želel zaviti desno. Pri vključevanju v promet pa je vzel prednost vozniku avtobusa, s katerim sta nato trčila.

Močno zaviral

»V križišče je 30-letnik voznik osebnega vozila zapeljal v trenutku, ko je z njegove leve pripeljal 34-letni voznik avtobusa, ki je kljub zaviranju s prednjim levim delom trčil v leva prednja vrata osebnega avtomobila,« podrobnosti povzame tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Prihiteli so policisti, reševalci in gasilci PGD Tolmin. Jure Rejec, poveljnik PGD Tolmin, je povedal, da je na intervenciji sodelovalo devet gasilcev, ki so morali 30-letnika zaradi zverižene pločevine iz vozila izrezati s tehničnim posegom. Takoj so ga v roke prijeli reševalci, ki so ugotovili, da je huje poškodovan. Sledil je njegov prevoz v šempetrsko bolnišnico. Tam pa je mladenič dve uri kasneje izgubil bitko za življenje. Štiriintridesetletni voznik avtobusa, izvedeli smo, da naj bi bil iz okolice Kanala ob Soči, ni bil poškodovan. Izvedeli smo še, da na avtobusu, s katerim je bil na poti v garažo, to ima v bližini prizorišča nesreče, ni bilo potnikov.

Hud šok

Nesrečni voznik osebnega avtomobila, 30-letni domačin, ki se je zaletel v avtobus, je bil po naših informacijah doma iz Dolenje Trebuše. Njegovi prijatelji na družbenih omrežjih poročajo, da gre za Igorja Zanina, ki je v domačem kraju živel s starši, imel pa je še sestri. Nad dogodkom so vsi globoko pretreseni.

»Bil je zelo prijazen, družaben in razgledan fant. Poln volje do življenja in z mnogimi cilji pred seboj. To je velika izguba za vse, ki ga poznamo, in seveda za njegovo družino,« je pokojnega opisala ena od znank.