Poškodovanih 28 ljudi

FOTO in VIDEO: S terenskim vozilom v množico na festivalu

S.R.
26. 2. 2017, 08.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na festivalu Mardi Gras v New Orleansu je moški s terenskim vozilom zapeljal v množico in pri tem poškodoval vsaj 28 ljudi. Osumljenec je že v priporu.

Reuters
Policija pravi, da najverjetneje ne gre za teroristično dejanje.

Osumljenec se je med vožnjo po ulici, ki je bila sicer odprta za promet, zaletel v tri druga vozila, vključno s smetarskim vozilom, nato pa zapeljal v množico ljudi, ki je opazovala dogajanje na festivalu, poroča policija v New Orleansu.

V bolnišnico so prepeljali 21 ljudi, 5 oseb je v kritičnem stanju. V nesreči je poškodbe utrpelo še sedem ljudi, ki pa niso bili hospitalizirani.

Načelnik policije Michael Harrison je dejal, da je osumljenec v priporu. Čeprav ni izključil možnosti terorističnega napada, je dejal, da je bil osumljenec močno pod vplivom opojnih sredstev. Župan mesta je v izjavi za javnost dejal, da je bil voznik »močno pod vplivom.« Med poškodovanimi se je znašel tudi policijski uradnik.

"Naše misli in molitve so z žrtvami, ki jih je ob poti parade danes ranil pijani voznik," je Landrieu zapisal na spletnem družbenem omrežju Twitter.