Morilka lepega obraza

Vbrizgala si je sredstvo, s katerim je usmrtila več sto živali

D. B.
4. 2. 2017, 18.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po novem zakonu, ki so ga mnogi v Tajvanu sprejeli z navdušenjem, bo prepovedano evtanizirati živali. A ta odločitev je, vsaj za nekatere, prišla prepozno.

Zajem zaslonske slike

Lani je namreč Tajvan pretresla smrt veterinarke Chien Chih-cheng, ki kot pravijo njeni kolegi, ni mogla živeti z dejstvom, da bi moral biti del njene službe vbrizgavanje smrtonosnih injekcij živalim, ki so bile zapuščene in jih nihče ni želel posvojiti.

Lani maja si je obupana Chien tako vbrizgala enako sredstvo, s katerim je evtanizirala živali. V enem od intervjujev, ki ga je dala lokalni televizijski postaji, preden si je vzela življenje, je mlada veterinarka opisala svoje občutke, ko je prvič videla žival, ki je morala umreti.

»Injekcija začne delovati že po petih sekundah, a živeti s spoznanjem, da si ubil živo bitje, je nemogoče.«

»Jokala sem vso noč. Preden mu vbrizgajo smrtonosno injekcijo, ga veterinar pelje na sprehod, mu da posladek, ga boža in z njim govori. Ko žival na koncu dajo na mizo, se, kot da ve, kaj jo čaka – trese od strahu. Injekcija začne delovati že po petih sekundah, a živeti s spoznanjem, da si ubil živo bitje, je nemogoče,« je dejala po poročanju BBC Chien, ki je bila v obdobju dveh let prisiljena ubiti okoli 700 psov, zaradi česar so jo Tajvanci klicali »Morilka lepega obraza«.

V Tajvanu so leta 2015 evtanizirali 10.900 živali, poroča Jutranji list.