Lokalna dobavitelja

FOTO: Med begom skozi okno metal pakete marihuane

G.G.
3. 2. 2017, 14.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti so prišli na sled lokalnima »trgovcema« z mamili, potem ko je v začetku leta mladoletnik iz Črnomlja potreboval zdravniško pomoč zaradi »zaužitja prepovedanih drog«.

PU Novo mesto
Zbirka zaseženih mamil.

Preiskavi jih je pripeljala do 60-letnika iz Bele krajine, ki naj bi najstniku prodal »droge«. Prebrskali so njegovo stanovanje in našli ter zasegli pet kilogramov konoplje, 1210 sumljivih tablet, opremo in pripomočke za gojenje halucinogenih gobic. Možak je imel doma še avtomatsko puško, pištolo in 129 nabojev ter prepovedan pirotehnični izdelek, piše novomeška policija. Orožje so mu zasegli, ker nima ustreznih dovoljenj.

Nadaljnja preiskava je može postave pripeljala do 27-letnika, prav tako iz Bele krajine. Minuli konec tedna so želeli opraviti hišno preiskavo, a je osumljeni 27-letnik zbežal z avtom. Policisti so ga izsledili v Črnomlju, a ni ustavil. Med begom je skozi okno vrgel več paketov s konopljo in na koncu trčil še v službeno vozilo policije. Ni se še vdal. Poskušal je pobegniti peš, toda policisti so ga prijeli in zadržali. Na njegovem domu so našle še več paketov, v katerih ni bila le prepovedana droga, ampak tudi deli orožja in pirotehnični izdelki.

Oba so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zoper starejšega je bilo odrejeno sodno pridržanje, mlajši pa odslej biva v priporu.