Med trupli

Po umoru otrok si je "naročila" ljubimca

G.G.
19. 12. 2016, 12.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Preiskovalci so se dokopali do šokantnih podrobnosti v primeru petkratnega umora v stanovanjski hiši v bližini avstrijskega St.Pöltna.

Reuters
Hiša groze v Schildbergu.

Poročali smo, da je 35-letna Martina R. konec novembra načrtno umorila svojo bolno mati Mathildo, brata Petra in svoje otroke stare 7, 9 in 10 let. Izkazalo se je, da v veliki hiši, ki je bila prej gostilna s prenočiščem, najprej pokončala mati in brata, šele čez nekaj dni pa otroke. Vse je ustrelila med spanjem.

Nove informacije po pisanju Kronenzeitunga dajejo še večjo verjetnost teoriji, da je imela Martina resne psihološke težave. Potem ko je zagrešila umore, naj bi v hišo povabila moškega in z njim spolno občevala. Policija tega še ni uradno potrdila, Kronenzeitung pa poroča, da moški zagotovo ni imel ničesar pri pokolu družinskih članov.

Že po umoru matere in brata je Martina poskušala ustvariti videz vsakdanjega življenja. S prijatelji si je izmenjavala sms-e, sosedje so jo videli, kako je na vrata hiše obesila adventni venec. Policisti še preiskujejo, če je v tem času kdo prišel na obisk. Oblasti so za krvavi zločin izvedele 1. decembra, ko je podjetje, v katerem je bil zaposlen njen brat, poklicalo policijo.

Motiv za to grozljivo dejanje še ni jasen. Po prvi teoriji bi lahko bil povod za umore materina neozdravljiva bolezen, po drugi pa dolgovi, ki si jih je nabrala morilka v zadnjem letu in pol.