Mladi objestnež

Pijan bežal pred policisti: brez vozniške, z ukradeno registrsko, nepripet

G.G.
16. 12. 2016, 15.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Primer 19-letnega voznika iz Vrhnike izpostavljamo kot negativni zgled mladega voznika.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kaj takšnega je storil naš antijunak? V soboto zvečer je sedel za volan, ob njem pa je sedela 21-letnica. Ko je v Ajdovščini z veliko hitrostjo švignil mimo policijske patrulje, ki ga je ustavljala, se je verjetno že zavedal, da je v velikih škripcih. Zakaj? Bil je namreč krepko pijan. Z alkoholom v krvi je pohodil plin in poskušal ubežati policiji. Ubral je pot preko mostu čez reko Hubelj, v križišču Goriške in Idrijske ceste pa je zapeljal proti Colu.

Ustavili so ga šele s stingerjem

Policisti so ohranili mirne živce. Večkrat so ga poskušali ustaviti na predpisan način (z modro lučjo in kratkim zvočnim signalom), ker pa mladenič ni ustavil in je z divjo vožnjo ogrožal tudi druge voznike, so morali poseči po učinkovitejšem ukrepu.

V bližini naselja Budanje so mu nastavili past – stinger oziroma sredstvo za prisilno ustavljanje vozil. 19-letnik je zapeljal čez stinger, s predrtimi pnevmatikami pa je moral ustaviti približno čez 200 metrov.

Dolg spisek kršitev

Lova je bilo konec. Policisti so lahko preverili mladeniča in ugotovili še vrsto kršitev. Omenili smo že, da je bil pijan – alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,77 miligrama v litru izdihanega zraka. Adijo vozniško dovoljenje, bi porekel bralec in se zmotil, saj smrkolin sploh ni imel (veljavnega) vozniškega dovoljenja. To pa še ni bilo vse. Na avtu so bile nameščene ukradene registrskega tablice, za nameček pa so policisti ugotovili, da voznik in njegova sopotnica med vožnjo nista bila pripeta z varnostnim pasom.
Vse skupaj je bilo dovolj, da si je objestni 19-letnik zaslužil visoko globo in kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.