Zaledenela stekla

Vsaj dva sta vozila čisto na pamet

M.K.
9. 12. 2016, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gorenjski policisti so danes zgodaj zjutraj po celotni gorenjski izvedli kratek nadzor nad zamrznjeni stekli na vozilih. Pri nekaj deset kontroliranih vozil so ugotovili sedem tovrstnih kršitev.

Profimedia
Slika je simbolična.

Pet voznikov so na neustrezna ravnanja pri pripravi vozila na vožnjo opozorili, dva pa so kaznovali, ker sta z zamrznjenimi stekli vozila bolj kot ne na pamet. En tak voznik je bil obravnavan v Škofji Loki, drugi pa na gorenjski avtocesti. Policisti so vse voznike do odprave napak izločili iz prometa, so sporočili iz PU Kranj.

Policija opozarja, da je vožnja z zaledenelimi ali zarošenimi stekli nevarna, vozniki pa naj zato za čista stekla in dobro vidljivost poskrbijo še pred vožnjo. Tako poslabšane vozne razmere so lahko vzrok za nesreče, kakršne so se letos že dogajale. Vozniki v takih okoliščinah ne morejo varno spremljati dogajanja pred sabo, zelo velikokrat tudi ne za sabo in ob strani. Zato vozijo bolj kot ne na pamet. Takšna vožnja pa je nevarna na prav vseh cestah, tudi parkiriščih, kjer je običajno veliko pešcev.

Takšno nevestno ravnanje je prekršek za katerega se voznika kaznuje z globo 200 evrov.