Izola

Prvi se je izmikal, drugi v naletu odrinil policista

G.G.
28. 10. 2016, 16.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Izoli so imeli policisti okoli 13. ure opravka s "sumljiva" moškima.

Dolenjski list
Fotografija je simbolična.

Med rednim nadzorom v bližini nekdanje tovarne, kjer pogosto prihaja do kršitev javnega reda in miru, sta policista opazila moškega, ki se je nekako boječe začel umikati za stavbo. Policist je zaznal sumljivo obnašanje in je stopil za njim, da bi preveril njegove dokumente.

Moški je odgovoril, da nima osebne izkaznice in je policistoma pokazal bančno kartico. Policista sta si jo ogledala, moški pa se je začel ritensko umikati in se želel izogniti nadaljnjemu postopku. Policist mu je velel, naj počaka, možak pa se je obrnil in jo ucvrl proti bližnjim stopnicam. Mož postave mora biti dobro pripravljen, »ubežnika« je ujel in uporabil »prisilna sredstva«. Policista sta nato ugotovila, da gre za 30-letnega domačina, ki si je zaradi neupoštevanja ukazov prislužil plačilni nalog.

Med postopkom pa se je od nekod vzel še en moški. V teku je odrinil policista, najbrž zato da bi preprečil identifikacijo prvega moškega. A tudi v tem primeru sta bila policista spretnejša. 24-letnega »napadalca« sta vklenila in privedla na policijsko postajo. Tudi ta je bil nagrajen s plačilnim nalogom, za »spomin« pa mu bodo nekaj časa ostale odrgnine na čelu, ki jih je dobil med ravsanjem s policistoma.