Angeli z drogo in orožjem

Z vrhunskim kokainom so financirali motoristično skupino

G.G.
10. 10. 2016, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Gorenjskim kriminalistom je uspelo razbiti delovanje kriminalne združbe, ki se je v okviru hierarhično organizirane motoristične skupine pečala s prodajo drog in orožja.

STA
Policisti so preiskali prostore motorističnega kluba Hell's Angels na Hrušici.
Glede na izvedeno četrtkovo hišno preiskavo gre za motoristični klub Hell's Angels s Hrušice.

Sumljive posle znotraj motoristične skupine so zaznali že lansko leto. Spremljali so njihove posle na območju Gorenjske in Avstrije in pripravljali teren za aretacije.

Policisti so ugotovili, da so kokain in v manjši meri tudi konopljo, skladiščili na Gorenjskem, prodaja pa se je dogajala predvsem na avstrijskih ulicah. Logično, v Avstriji je cena droge višja.

Po zasegu so policisti poizkusili kokain. Bil je prvovrsten, takšne kakovosti je redko najti na našem območju, pa tudi v Avstriji. Kilogram tega kokaina dosega okoli 60.000 evrov, kar je seveda preprodajalcem omogočalo lepe zaslužke.

Minomet in eksploziv TNT

Niso pa trgovali le z mamili. Ponujali so tudi orožje, različno orožje, od pištol, samostrelov do prikritih nožev v obliki bančnih kartic in teleskopskih palic. Policisti so našli še posebej zavarovan prostor, nekakšno skladišče, kjer so malopridneži hranili celo minomet in strelivo s sledmi eksploziva TNT.

Vodja tolpe Jeseničan

Hišne preiskave so se izvajale na 19 lokacijah na območju Gorenjske, Ljubljane in Celja. Za čas trajanja preiskav so prostost odvzeli devetim osebam, od tega so dve privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za eno osebo odredil pripor. Gre za Jeseničana, ki je po ugotovitvah kriminalistov eden od vodij kriminalne združbe. Člani združbe so sicer stari od 25 do 45 let, več osumljencev pa je policija v preteklosti že obravnavala zaradi različnih kaznivih dejanj, večinoma povezanih z drogami.

Brezposelni, a živeli na veliki nogi

Mnogi izmed osumljencev v zadnjih letih niso bili zaposleni, z zaslužki nezakonite dejavnosti pa so financirali nadstandardni življenjski slog. Nekateri osumljenci so na ta način pridobivali tudi sredstva za delovanje motoristične skupine.