Osumljeni priznal

Policist Daniel ubil nosečo partnerico in enoletnega sina

G.G./STA
10. 10. 2016, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policisti so pojasnili podrobnosti umora, ki je pretresel naše severne sosede. 23-letni policist Daniel L. je s službeno pištolo ustrelil svojo nosečo 25-letno partnerico Claudio K. in njunega sina Noaha.

Osebni arhiv
Policist Daniel je ustrelil Claudio in sina Noaha.

Daniel L. je 2. oktobra v stanovanju na Dunaju s prvim strelom ubil Claudio, z drugim pa dobro leto dni starega sina Noaha. Mladi policist je temeljito zbrisal sledi krvavega zločina, v torek pa je sporočil, da pogreša nosečo partnerico in sina. Takoj zatem je vzel bolniško, trupla spravil v prtljažnik in se odpeljal na Štajersko, v svoj rodni kraj Trofaiach. Na odmaknjenem vrtu hiše njegovih staršev je trupla skril pod kompost.

Medtem je po Avstriji potekala iskalna akcija za pogrešanima Claudio in Noahom. V četrtek so kriminalisti posumili na najslabše. Preiskali so stanovanje policista Daniela in kljub njegovi »čistilni« akciji našli sledove krvi.

S Claudio sta se prepirala

Kriminalisti so v četrtek zaslišali Daniela, ki je priznal, da je zagrešil grozljiv zločin. Med vikendom je povedal še več. Dejal je, da sta se s Cladio v zadnjih mesecih vse pogosteje prepirala. Ostre besede so zamenjali tudi udarci, ki naj bi jih pogosteje delila Claudia. Še več, Daniela naj bi zaprla enkrat celo zaprla v stanovanje. Kritičnega dne naj bi Daniel opravil še zadnji pogovor s Claudio, nato pa naj bi jo zapustil in zaživela bi ločeno. A zadeve so šle svojo pot.