Ugotovitve izvedenca

Znana je hitrost, pri kateri so mariborski nogometaši trčili v semafor

G.G./STA
6. 10. 2016, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ko sta pred dvema mesecema v grozljivi prometni nesreči umrla mlada mariborska nogometaša, je bilo jasno, da so z renault meganom v semafor trčili z veliko hitrostjo. Zdaj je znano, da so trčili s hitrostjo med 150 in 165 kilometrov na uro.

Gabrijel Toplak
Ob silovitem trčenju v semafor v križišču je avto razpolovilo.

Na Tržaški cesti v Mariboru, kjer se je zgodila prometna nesreča, je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro. Izvedenec pa je ugotovili, da je 19-letni Damjan Marjanović vozil bistveno hitreje, s hitrostjo med 150 do 165 kilometrov na uro, poroča časnik Večer.

Tragična prometna nesreča mladih nogometašev mariborskega nogometnega kluba, ki so se vračali s treninga v Rogozi, je 2. avgusta pretresla ne le Štajersko, ampak celotno Slovenijo. Marjanović je s črnim meganom v križišče pri trgovskem centru Rutar zapeljal pri rdeči luči. Ker se je pri tem umikal vozilu, ki se je pravilno vključevalo na cesto, je trčil v steber za prometno signalizacijo, zaradi česar je vozilo preklalo na pol. Poleg Marjanovića je v nesreči umrl tudi 21-letni Zoran Baljak, huje je bil poškodovan Ljubomir Moravac, lažje pa Žiga Lipušček.

STA
V nesreči pri Rutarju sta umrla dva mlada mariborska nogometaša.

Policisti so sicer napovedali, da bodo ugotovitve o tem, kako hitro je vozil mladi nogometaš, prepustili izvedencem, govorice o tem, da naj bi šlo za tekmovanje po cesti, pa so zavrnili kmalu po nesreči.

Na Policijski upravi Maribor neuradnih informacij Večera niso želeli komentirati, ker da izvedenskega mnenja še niso prejeli. Tudi ko ga bodo, pa ga zaradi varovanja osebnih podatkov njihovih izsledkov ne bodo predstavili javnosti, pač pa le pristojnemu tožilstvu.