Akcija

VIDEO: Cunami ujel Kranjčana, ki je s smrtjo grozil policistu

T.L.
11. 9. 2016, 16.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V veliki akciji je v rokah policistov pristalo 68 ljudi, med njimi tudi policist.

Youtube
Policija v akciji.

V veliki policijski akciji z delovnim imenom Cunami so v Srbiji prijeli pisano druščino 68 ljudi, ki so osumljeni najhujših kaznivih dejanj. Med aretiranimi so tudi tuji državljani in med njimi je tudi slovenski državljan P. I. iz Kranja. Kranjčan je po besedah srbskih varnostnih organov s smrtjo grozil srbskemu pripadniku policij, aretirali pa so ga v Novem Sadu.

Sprva je policija sporočila, da so v akciji aretirali 66 ljudi, kasneje pa so v nadaljevanju akcije prijeli še dva človeka in večje količine prepovedanih drog.

Akcija Cunami je potekala v Beogradu, Novem Sadu, Kruševcu in se nekaj drugih mestih po Srbiji. Srbski notranji minister Nebojša Stefanović je še povedal, da so v akciji aretirali štiri bolgarske državljane , ki so se že dlje časa ukvarjali s tihotapljenjem narkotikov v Srbijo in tudi v države zahodne Evrope. V njihovih vozilih so našli dva paketa s heroinom s težo 2,2 kilograma, ki bi bila na trgu vredna okoli 150.000 evrov.

www.mup.gov.rs
Zaplenjena droga.

Policisti so v Beogradu prijeli posiljevalca, ki je sicer imel na vesti še več drugih kaznivih dejanj, zaprli pa so tudi laboratorije za vzgojo marihuana, zaplenili  2,5 kilograma marihuana, avtomatsko puško in še 100 gramov “speeda”. V Krušovcu pa je policistom v roke padel prometni policist. Izvršil naj bi kazniva dejanja prevare in ponarejanja listin.

Kot je sporočila policija, so v akciji zaplenili 13 kilogramov različnih narkotikov.