Tragedija v Prlekiji

FOTO: Milana avto stisnil do smrti

Gabrijel Toplak
7. 9. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Enainšestdesetletni Milan Tišlar iz Biserjan je na razmeroma strmem pobočju pred svojim vikendom omagal pod težo vozila, ki ga je prevozilo z zadnjo stranjo.

Svet24
Pod kolesi tega avtomobila je včeraj zjutraj umrl Milan Tišlar.

V kraju Sovjak v občini Sveti Jurij ob Ščavnici je včeraj precej odmevala jutranja prometna nesreča, ki se je za 61-letnega Milana Tišlarja iz Biserjan končala nadvse tragično. Novica je med tamkajšnjimi domačini še posebej hitro zaokrožila, ker naj bi, neuradno, njegov avtomobil Opel Meriva zapeljal prek njegovega telesa in ga baje precej izmaličil. Pogled na dvorišče pred hišo je bil zaradi krvavih madežev grozljiv.

Po ugotovitvah policistov pokojnik vozila ni zavaroval z ročno zavoro. 

Tuja krivda izključena

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, se je 61-letni moški včeraj okrog 8.30 z osebnim avtomobilom pripeljal do hiše, avtomobil ustavil in ga zapustil. »Po prvih ugotovitvah vozila ni zavaroval z ročno zavoro, zato se je to začelo premikati vzvratno,« je opisala vzrok nesreče Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota. Dodala je, da je moški najverjetneje želel s silo telesa zadržati premikajoči se avtomobil, ki ga je stisnil oziroma z zadnjim delom prevozil. Voznik je utrpel hude poškodbe, policisti, ki so prišli na kraj nesreče, pa so truplo našli pod vozilom. »Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Za zdaj je tuja krivda za nastali dogodek s smrtnim izidom izključena,« je še sporočila tiskovna predstavnica.

Sovjak
Pokojni Milan je imel v Sovjaku, kjer se je zgodila tragedija, zgolj vikend, sicer pa je z družino živel v bližnjem kraju Biserjane.

Umrl na vikendu

V intervenciji so posredovali reševalci tamkajšnje nujne medicinske pomoči in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Gornja Radgona. »Ko smo prispeli na kraj nesreče, smo opazili, da je moški še ležal pod avtomobilom. Nismo vedeli, v kakšnem stanju je, a so nam zdravniki kaj hitro potrdili, da je že umrl,« je pojasnil Vladimir Cvetkovič, poveljnik PGD Gornja Radgona. In še: »Po naši laični oceni bi lahko sklepali, da je gospod želel priključiti prikolico na zadnji del avtomobila, ki ga ni imel ustrezno ustavljenega. V tistem trenutku se je na razmeroma strmem pobočju, kjer imajo urejeno dovozno pot do objekta, začel vedno hitreje premikati proti njemu. Del vozila je zapeljal tudi prek njega,« je dejal Cvetkovič.

Po naših informacijah naj bi imel pokojni Milan na tej lokaciji v Sovjaku zgolj vikend, kamor je z družino – imel je ženo in dva sinova – prihajal občasno, medtem ko so živeli v bližnjem kraju Biserjane.