Vandalizem na pohodu

FOTO: Kaj po derbiju med Olimpijo in Mariborom pravijo policisti

T.L.
9. 8. 2016, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policisti so imeli polne roke dela. Navijača Viol tekala po zelenici in prekinila tekmo.

Grega Wernig/M24.si
Po igrišču so lovili vsiljivce.

Po večnem derbiju med nogometaši Olimpije in Maribora, kjer je običajno precej burno tudi na navijaških tribunah, je policija posredovala podatke o dogajanju.

Nogometno tekmo si je ogledalo okoli 11. 000 gledalcev, od tega okoli 900 navijačev navijaške skupine Viole, ki so bili na tribuni jug. Na tribuni sever je bilo okoli 400 organiziranih navijačev navijaške skupine Green Dragons ter okoli 150 navijačev NK Olimpije na sektorju H zahodne tribune (Suportersi NK Olimpije). Pred tekmo je policija poskrbela za varen prihod igralcev in vseh navijačev na stadion, kršitev pa do tedaj niso beležili. vendar pa je bilo mirno vzdušje kratkega veka.

Grega Wernig/M24.si
Na tribunah je bilo pestro.

Mariborčan izzival k pretepu 

Po začetku tekme pa so na vstopu na severno tribuno zasegli pirotehnično sredstvo 26-letnici iz Moravč. Prisojnemu sodišču bodo zdaj podali obdolžilni predlog.

Ob 20.30 je 33-letni Mariborčan na južni ploščadi izzival k pretepu gostujoče navijače in ni upošteval ukazov policistov. Zaradi tega so mu izdali plačilni nalog in ga do zaključka tekme pridržali.

Med tekmo navijači obeh ekip prižgali večje število bakel. Policisti so med njimi prepoznali 3 pripadnike Viol in sedem pripadnikov Green Dragonsov, med katerimi sta bila dva mladoletnika. Osmim polnoletnim kršiteljem so izdali plačilne naloge, zoper mladoletnika pa bodo pristojnemu sodišču predlagali uvedbo postopka o prekršku. Policisti s prepoznavo kršiteljev nadaljujejo in o kršitvah zbirajo dodatna obvestila. Zoper vsakogar, ki bo prepoznan kot kršitelj bodo - tudi naknadno- dosledno ukrepali, obljubljajo iz policije. 

Grega Wernig/M24.si
Letelo je tudi na zelenico.

Dve Violi tekli po igrišču, kazen tudi organizatorju

Ob 20.38 sta dva navijača Viol, 25-letni Celjan in 26-letnik iz Zgornjega Boča, preskočila varnostno ograjo in stekla na igralno površino, kjer so ju prijeli varnostniki. Policisti so obema izdali plačilni nalog in ju pridržali do zaključka nogometne tekme. Slednjemu so izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Policisti bodo zaradi kršitve določil Zakona o javnih zbiranjih v t.i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku tudi organizatorju javne prireditve. 

Grega Wernig/M24.si
Na tribunah je bilo pestro.

Kamenje na Olimpijine nogometaše

Ob 23.20 pa so bili policisti obveščeni, da so do sedaj neznani storilci v bližini Koroškega mostu na Dravograjski cesti v Mariboru, proti trem avtobusom, ki so prevažali organizirane gostujoče navijače, vrgli več kamnov in dva avtobusa poškodovali. Materialna škoda znaša okoli 2.000 evrov. Policisti bomo storili vse, kar je v naši moči, da storilce tega dejanja izsledimo in ovadimo.