Udar strele

Namesto na poroko na pogreb dveh 15-letnic

R.T.
27. 7. 2016, 12.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Anđelo bodo pokopali danes, Ivanini straši pa se morajo še odločiti, ali bo pokopana v Srbiji ali v Švici.

Facebook
Najstnici sta bila v Srbiji na počitnicah.

V srbskem mestu Aleksandrovac so prebivalci še vedno v šoku po nepričakovani smrti dveh najstnic in prijateljic, 15-letne Anđele in Ivane, k sta umrli zaradi udara strele.

Anđelo bodo pokopali danes. Dekleti sta dva dni pred tragedijo prišli na obisk iz Švice, kjer sicer živita. Skupaj sta se odpravili v mestu, na mestno kopališče, ko ju je na poti domov ujela strašna nevihta. Bili sta okoli 100 metrov oddaljeni od kopališča in komaj 300 metrov od Anđeline hiše, ko jo je zadela strela.

V domu mlade Anđele vlada tišina. Oče sprejema izjave sožalja, mama pa nemo strmi v hčerkino fotografijo. Nihče od sorodnikov ne zmore besed o tragediji.

Namesto praznovanja poroke imajo pogreb  

Ivanina babica Milunka pravi, da se sploh ne spomni, kdo ji je sporočil, da je njeno najmlajšo vnukinjo zadela strela. "Srce se mi je ustavilo in pomislila sem na najhujše, čeprav so nam rekli, da se borijo za njeno življenje. Ko smo prišli v bolnišnico, pa so nam zdravniki povedali, da je umrla. Ni več mojega lepega angela," pravi Milunka. Kdaj bo pokopana Ivana, še ni jasno. V torek so čakali, da iz Švice pripotujeta njena starša, šele nato bo sprejeta odločitev o tem, kje bo Ivana pokopana. Najverjetneje bo v Švici, da bosta lahko njena starša obiskovala njen grob.

Družina je za 6. avgusta načrtovala obisk poroke, saj se je tega dne želela poročiti Ivanina sestra, Andrea. Poroko so zdaj preložili.