Polit z bencinom

Pred stavbo ptujske občine se je poskušal zažgati

R.T.
7. 7. 2016, 15.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ptujski policisti so bili v sredo ob 1.09 napoteni pred stavbo Mestne občine Ptuj, ker so sprejeli anonimno prijavo moškega, ki je povedal, da se nahaja pred občino na Ptuju. Dejal je, da se je polil z bencinom in da se bo zažgal.

Arhiv Svet24
Oče menda ni uspel prižgati vžigalnika...

Nekaj minut pozneje je spet klical in ponovil svojo namero.

Policista Policijske postaje Ptuj sta s svojim hrabrim, požrtvovalnim in pravočasnim ukrepanjem, ki je temeljilo na pogumu in odločenosti, da rešita življenje, izpostavila svoje življenje in zdravje. Za oba bodo predlagali podelitev medalje za hrabrost.

Policista Policijske postaje Ptuj sta stopnicah pred občino na Mestnem trgu 1 naletela na neznanega sedečega moškega, ob njem pa je bila črna PVC posoda. Okolica stopnišča je zaudarjala po bencinu.

Ni hotel odvreči vžigalnika

Neznanec je ob približevanju policistov pričel vpiti: »Ne približujta se mi, ker se bom vžgal!« Ko sta se mu policista vseeno pričela taktično približevati ter ga umirjala, sta opazila, da moški v desni roki drži vžigalnik. Neznanec kljub pozivanju ni hotel odvreči vžigalnika, ampak je tega prižgal, ga prislonil k telesu ter si poskušal zanetiti oblačila. Takrat sta policista takoj stekla do njega ter ga obvladala z uporabo prisilnih sredstev. S kraja sta policista obveščala, da potrebujeta reševalno vozilo, saj je oseba na levi roki imela štiri ožganine. Moškega so pozneje odpeljali na zdravljenje v Psihiatrično bolnico Ormož.