Brutalno

Zdrobil ji je lobanjo in jo brcal

zf
10. 6. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Višje tožilstvo v Jagodini bo podalo pritožbo na končno razsodbo sodišča, ki je obsodilo Stevana Kojića (30) na 30 let zapora zaradi umora Žakline (26).

16 polomljenih reber, hujše notranje krvavitve in zdrobljena lobanja.

Tiskovni predstavnik višjega tožilstva Nenad Necić je dejal, da tožilstvo zahteva najvišjo možno kazen, to je 40 let zapora, saj je zločin opredeljen kot hujši umor, izvršen na krut način.

Najprej jo je udaril v obraz, ko je padla po tleh, pa jo je brcal in tepel po glavi. 

Ni prenehal udarjati po njej

Spomnimo, umor se je zgodil 2. aprila 2015, potem ko se je Stevan okoli 23. ure vrnil iz lokala, v katerem je popil dve pivi. Ob prihodu domov se je z Žaklino spustil v prepir ter jo začel pretepati. Ob udarcu s pestjo v obraz je Žaklina padla po tleh, vendar Stevan ni odnehal in jo je zatem še večkrat brcnil v predel trebuha ter jo udarjal po glavi. Glede na ugotovitve obdukcije je Žaklina umrla zaradi notranjih krvavitev, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je utrpela poškodbe vratu zaradi davljenja, polomljenih je imela 16 reber in zdrobljeno lobanjo.

V času umora prisotna tudi otroka

V času umora sta bila v hiši tudi njuna mladoletna otroka. Kojić je v obrambo zatrdil, da se je razmerje med njima ohladilo, zaradi česar je začel sumiti, da ga bo Žaklina zapustila in da otroka nista njegova. Kot pravi, je v času prepira Žaklini z dlanjo prekril usta, ker je vpila in ni želel, da bi zbudila otroka. Ko mu je povedala, da bo odšla k moškemu, ki jo snubi in ji ponuja boljše življenje v Švici, se je njegov sum o očetovstvu še povečal, zatem je izgubil nadzor nad seboj in jo začel brutalno pretepati. Analiza DNK, opravljena v nadaljevanju, je pokazala, da je Kojić biološki oče obeh otrok, tako štiriletne deklice kot enoletnega dečka, in da so bili njegovi sumi neupravičeni. Center za socialno delo je skrbništvo nad otrokoma očetu odvzel in ju dodelil Žaklininim staršem, ki živijo v Lapovu.

Sodišče zahteva najvišjo kazen

Stevan Kojić je bil pred leti že obsojen na eno leto pogojne kazni zaradi nasilja nad očetom. Višje sodišče pa je pred dnevi podalo pritožbo zoper sodbo kazenskega sodišča, ki je Kojića obsodilo na 30 let zapora, in zahtevalo, da se ga obsodi na najvišjo kazen, 40 let. »Gre za najhujšo obliko okrutnega umora, ki je mogoča. Treba je opozoriti, da je Žaklino že pred tem večkrat fizično napadel,« je povedal tiskovni predstavnik višjega tožilstva Necić.