Izgubil bitko za življenje

VIDEO: Marku (15) v spomin: Še naprej živiš, ne bomo te pozabili

R.T.
3. 6. 2016, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko se je nadarjeni nogometaš vračal s treninga, ga je mesec dni pred 16. rojstnim dnem do smrti pokosil pijan voznik.

Youtube
Prijatelji so Marku v spomin sestavili video.

Marko Despotović (15), nadarjen nogometaš iz Valjeva, je izgubil najpomembnejšo bitko - bitko za življenje. Mesec dni pred 16. rojstnim dnem je fanta, ki je že trkal na vrata največjih srbskih nogometnih klubov, na prehodu za pešce zbil pijani voznik.

Marka je 22. maja ob 22. uri na prehodu za pešce zbil avto, ko se je vračal s treninga v NK Šampion.  Vozniku so policisti izmerili 1,25 promila alkohola v krvi.

"Naš Marko je bil nadpovprečno nadarjen, v klubu Šampion je pod okriljem trenerja Žike Jankovića treniral šest let in igral tudi v kadetski ekipi, njegove preddispozicije in nogometno znanje pa so videli že v Partizanu in Crveni zvezdi, ki so ga spremljali. Poleg tega je bil tudi nadarjen atlet," so povedali Markovi prijatelji iz nogometnega kluba in Tehnične šole, ki jo je obiskoval.

Ali kot je na žalni slovesnosti dejal eden od Markovih trenerjev Aleksandar Đurđević: Marko je pred kratkim v šoli zagovarjal trojko, na hrbtu je nosil petko, na terenu pa je igral za desetko.

Prijatelji so na Youtubu v Markov spomin objavili posnetek in ob njem zapisali: "Še naprej živiš, nikoli te ne bomo pozabili. Naj te čuvajo angeli".