Vransko

V zvezi s tragedijo Lare in Mihe ovadili dve osebi

J.P./STA
25. 5. 2016, 20.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policija je dve leti po tragediji na Vranskem, v kateri sta umrla 17-letnica in 30-letni moški, vložila kazenski ovadbi. Po neuradnih informacijah POP TV gre za direktorja in vodjo vzdrževanja podjetja Energetika projekt, ki je imelo koncesijo za upravljanje cest v vranski občini. Osumljena sta kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Miha Baloh in Lara Safran

Kot je še poročala omenjena televizija, je policija z ovadbo čakala dve leti, ker so dolgo čakali na izvedensko mnenje gradbenih in cestno-prometnih strokovnjakov.

Če bo osumljenima krivda dokazana, jima grozi do osem let zapora.

Policija je tako odgovornosti razbremenila občino Vransko, Avto-moto zvezo Slovenije (AMZS) in Agencijo RS za okolje, ki so pred dvema letoma prelagali odgovornost drug na drugega.

Tragična nesreča

Do tragične nesreče je prišlo septembra 2014, ko je narasli potok Bolska odnesel del brežine in službeno vozilo, s katerim sta se sodelavca AMZS odpravljala na preventivno aktivnost. Na AMZS so tedaj odgovornim za varnost v cestnem prometu sporočili, naj opravijo svoje delo. Opozorili so, da je bil most, kjer je prišlo do nesreče, že večkrat uničen.