Mrtva dečka

Podrobnosti grozljive nesreče

uk
4. 5. 2016, 08.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policija še zmeraj nadaljuje preiskavo tragičnega dogodka, v katerem sta umrla dva otroka. Kot kaže, je šlo za tragično nesrečo, za katero pa bo nekdo moral odgovarjati.

Facebook
2 leti starega dečka so poskušali oživiti, a brez uspeha.

Nesreča se je zgodila v ponedeljek v mestu Donje Vratno, kjer sta v delovni jami, polni vode, utonila dečka, stara dve in tri leta. Varaždinska policija sicer še zmeraj preiskuje ozadje tragičnega dogodka, po prvih informacijah pa naj bi se otroka igrala za hišo in padla v delovno jamo. Zakaj sta bila brez nadzora, še ni znano. Policijski viri navajajo, da jama za hišo, šlo je za gradbena dela, ni bila zavarovana, v njej pa je bila večja količina vode. 

Delovna jama, v kateri sta dečka utonila, ni bila zavarovana. 

REŠEVANJE 

Nesrečna dečka je prvi opazil eden od sosedov, ki je takoj skočil v jamo in ju izvlekel iz nje, njegova žena pa je poklicala rešilca. Enega dečka so še poskušali oživiti, a je bila reanimacija neuspešna. Trupli so nato prepeljali v bolnišnico v Varaždinu, kjer bodo opravili obdukcijo. Primer je že prevzelo lokalno tožilstvo, ki bo najverjetneje podalo kazensko ovadbo proti odgovornim. Ni znano, ali sta med njimi tudi starša, ki sta otroka pustila brez nadzora. 

ODGOVORNOST 

Sosed, ki je poskušal rešiti otroka, je dejal, da je kriva tudi občina, ki je naročila dela, odgovorni pa niso poskrbeli za ustrezno zaščito. »Morali bi zagotoviti ograjo, saj je lahko kdorkoli dostopal do gradbišča,« je povedal sosed, ki ni želel biti imenovan. Toda dejstvo je, da se tako majhna otroka pač ne bi smela igrati brez nadzora, zlasti če živita v bližini gradbišča.