Črna kronika

Zaradi goreče stojnice zagorel tudi gasilski dom

M.K./STA
10. 4. 2016, 10.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sinoči je na Prušnikovi ulici v Ljubljani zagorelo pri stojnici za suho robo, ogenj pa se je nato razširil tudi na napušč gasilskega doma v Šentvidu.

Arhiv Svet24
Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Šentvid (slika je simbolična).

Gasilci so v soboto zvečer posredovali na Prušnikovi ulici v Ljubljani, kjer je po prvih ugotovitvah zagorelo pri stojnici za suho robo, ogenj pa se je nato razširil na napušč gasilskega doma. V požaru je nastalo za več tisoč evrov materialne škode.

Na PU Ljubljana so obvestilo o požaru dobili v soboto okoli 21.30. Posredovali so gasilci, ki so ogenj pogasili, in policisti, ki so kraj zavarovali, danes zjutraj pa začeli ogled. Kot pojasnjujejo na PU Ljubljana, bo tako več znanega po opravljenem ogledu.

Center za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje pa v današnjem poročilu v zvezi s tem dogodkom navaja, da je zagorela prikolica s ponjavo, namenjena prodaji suhe robe, ki je bila parkirana ob gasilskem domu. Od tam se je požar razširil na napušč gasilskega doma, ki je zgorel v dolžini petih metrov, ožgana sta tudi nosilca strehe, na oknih pa so popokala stekla. Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Šentvid.