Črna kronika

Tanja 8-mesečno Anjo zavila v vrečko

zf
29. 3. 2016, 07.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Tanja Lakić Mahud (37) je osumljena umora osemmesečne Anje. Trupelce so našli na terasi stanovanja v Beogradu, zavito v plastično vrečko.

Česa je bila kriva mala Anja, da je končala tako tragično?

Sedemintridesetletno Tanjo je policija privedla iz psihiatrične bolnišnice na višje tožilstvo, kjer so jo zaslišali zaradi suma detomora. Tam se je branila z molkom. Še vedno pa ostaja skrivnost, kako je Tanja ubila malo Anjo. Na trupelcu ni bilo vidnih znakov poškodb, po opravljeni obdukciji prav tako niso našli znakov nasilja.

Kaj je privedlo do tragedije?

V Svilajncu, kjer so najprej živeli Tanja, njen mož Plasid in mala Anja, ni mogoče ugotoviti, kaj je botrovalo zločinu. Po besedah sosedov sta se Tanja in Plasid pogosto prepirala in pretepala. Velikokrat je posredovala tudi policija, zato je moral posredovati center za socialno delo, ki je skrbništvo nad malo Anjo dodelil očetu. Razlog za takšno odločitev socialne službe je tičal v dejstvu, da je bila Tanja narkomanka.

Nejasno je, kako se je Anja znašla pri materi. Policija sumi, da je Tanja brez Plasidove vednosti vstopila v stanovanje, vzela Anjo in odšla v Beograd.

Bila je narkomanka

»Tanja se je drogirala, zato je bila mala Anja dodeljena očetu. Domnevno je prenehala z uporabo drog. Maja 2014 sta se s Plasidom poročila. Anja je bila rojena januarja, junija pa so se skupaj preselili v Svilajnac. Tanja je tudi varala moža. Prav tako ga je pretepala, zato je morala večkrat posredovati policija,« je povedala soseda, ki je živela blizu.

Tanjo našli s prerezanimi žilami

Tanjina mama Lenka, ki je prišla na nenapovedan obisk v Beograd, za ugrabitev male Anje ni vedela. Ker ji Tanja ni odprla vrat, odkleniti pa ni mogla, ker je bil vstavljen ključ z notranje strani, je poklicala policijo. Po vdoru v stanovanje so našli Tanjo nezavestno in s porezanimi rokami ter jo odvedli na vojaško medicinsko akademijo. Male Anje ni bilo v stanovanju, zato je Tanjina mati mislila, da je pri očetu. Ko je policija šele naslednji dan poklicala Plasida, so ugotovili, da Anje ni v Svilajncu in da je bila prejšnji dan pri Tanji. Stanovanje so ponovno pregledali in Anjino truplo našli zavito v vrečko, ki je bila odložena na balkonu. Po ogledu patologa je bilo truplo v vrečki več dni.