Črna kronika

Iz tragedije v smrt

Z.F.
22. 3. 2016, 08.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zvezdan S. (35), ki je skočil iz 11. nadstropja, je končal družinsko tragedijo. Pred novim letom mu je umrla babica, ker denarja za njen pogreb ni bilo, so jo njeno truplo obdržali kar doma.

arhiv svet 24
V času, ko je bila Zvezdanova mama v bližnji prodajalni, je Zvezdan izkoristil trenutek in se pognal skozi okno 11. nadstropja.

Nesreča, ki se je zgodila minuli petek okoli poldneva, je pretresla krajane srbskega Vidikovca. V času, ko je bila Zvezdanova mama G. Z. v bližnji prodajalni, je Zvezdan izkoristil trenutek in se pognal skozi okno. »Slišati je bilo strašen pok, ko je priletel ob tla,« povedo sosedje, ki so našli truplo ter prijavili dejanje. »Veljali so za odmaknjeno in tiho družino, ki ni pogosto komunicirala z nami. Nihče od njih ni bil nikjer zaposlen, življenje jim ni bilo z rožicami postlano, prebijali so se. Kolikor nam je znano, so prihajali iz okolice Pirota, vendar so tukaj živeli že več let,« je povedal sosed, ki živi v istem večstanovanjskem bloku kot Zvezdan.

11. nadstropje je bilo usodno. Zvezdan je sam poskrbel, da se je življenjska agonija končala. 

Prijeten mladenič

»Včasih je kaj povedal, ko smo se srečali pred blokom. Bil je prijeten mladenič. Pred dobrim letom je delal v eni izmed bližnjih trgovin, vendar tam ni dolgo zdržal. Največ mesec dni. Pa vendar ne bi mogel reči, da ni bil vajen dela ali da ne bi hotel delati,« je dodal sosed.

Živeli pod pragom revščine

arhiv svet 24
Truplo so na kraju nesreče našli sosedje, ki so dejanje prijavili policiji. Pok, ki so ga slišali ob padcu, je bil podoben poku petarde.

Da so bili v nezavidljivi situaciji, priča tudi podatek, da so Zvezdana videli, kako pobira prazne vrečke od hrane pred blokom. Na vprašanje, zakaj to počne, je odgovoril: »Da pojem, če kaj ostane v vrečkah, ničesar drugega nimam.«

Truplo babice imela doma

arhiv svet 24
Truplo babice sta imela doma več dni. Da nekaj ni v redu, so sosedje ugotovili, ko se je iz stanovanja začel širiti neznosen smrad.

Zvezdan je od decembra živel v stanovanju skupaj z mamo in babico, ki je preminula tik pred novim letom. Ker pa denarja, da bi jo odpeljala v mrtvašnico, ni bilo, sta babičino truplo imela doma več dni. »Bilo je grozno. Tik pred babičino smrtjo je Zvezdan zapustil stanovanje in se več dni ni pojavil. V tem času je njegova mama trpela zaradi napadov panike. Razumemo, da tega ni mogel prenašati in se je posledično zato umaknil. Da nekaj ni v redu, pa smo ugotovili, ko se je iz stanovanja začel širiti neznosen smrad. Poklicali smo policijo in našli grozljivo prizorišče,« pripovedujejo sosedje. Zvezdan si je sodil sam, saj kaosu, ki se mu je dogajal v življenju, ni bil več kos. Mamo pokojnega pa so odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je pridržana na oddelku za psihiatrijo.

arhiv svet 24
Življenje mu ni bilo postlano z rožicami. Pobiral je ostanke hrane iz vrečk, če je želel sploh kaj pojesti, povedo sosedje.