Črna kronika

Srhljivka razrešena - zabodena sorodnika vrgli v greznico

Zoran Franc
10. 3. 2016, 18.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Grozljivi zločin, ki se je v sredini februarja zgodil v Srbiji, je dobil epilog, policija naj bi odkrila prave morilce.

Arhiv svet 24
Nož, s katerim naj bi bila zabodena pokojnika, najden v hišni preiskavi.

Filip Đ. (16) je policiji priznal naklepni umor sorodnikov Dragoljuba (71) in Drage (74), ki se je zgodil v hiši pokojnikov v Brodici, pri tem pa naj bi mu pomagala Dragan S. (21) ter njegova babica Mila. Trupli umorjenih, ki so ju najprej zabodli z nožem, so odvrgli v gnojno jamo, misleč, da ju tam ne bodo našli.

V hišni preiskavi obtoženega Filipa Đ. so tako po priznanju našli tudi dokaze umora, med katere spadajo krvava oblačila, nož, s katerim naj bi bili žrtvi zabodeni, Dragoljubov telefon, 1300 evrov gotovine in ključi od hiše.

Sestra pokojnika je morilcema pomagala pri prikrivanju sledi, svojcem pa je izrekla sožalje. 

Sestra pokojnika pomagala pri umoru

Domnevno naj bi umor zagrešili zaradi 3000 evrov, ki sta si jih pozneje Filip in Dragan razdelila. Filip naj bi ukradeni denar po bizarnem zločinu zaigral v igralnici, Dragan pa je s svojim zneskom pobegnil na Dunaj. Umoru naj bi prisostvovala Filipova babica Mila, sestra umorjenega Dragoljuba, ki je, da je celotna zadeva še bolj zavita v grozo, pomagala prikriti sledi umora, ki sta jih za sabo pustila Filip in Dragan. Roke, umazane od krvi, naj bi si umila celo v hiši pokojnikov. Dragan in Mila sta se prav tako udeležila pogreba pokojnikov in svojcem izrekla sožalje ob boleči izgubi.

3000 evrov je bilo dovolj za umor. 

Napačno podan sum

Najprej je bil podan sum, da so kaznivo dejanje storili trije romunski državljani, ki so prijateljevali s pokojnima Jugovićevima. Te so kljub zaslišanju in zanikanju kaznivega dejanja najprej pridržali v priporu. Sum je bil podan na podlagi predvidevanj, da so se slednji želeli okoristiti z denarjem. Jugovića naj bi veljala za vplivno in premožno družino. V Brodici naj bi imela celo motel, prav tako naj bi prejemala visoko pokojnino (okoli 2000 evrov), saj sta bila oba zaposlena v Avstriji. A romunske državljane so že izpustili iz pripora in opustili kakršnokoli povezavo z umorom.

Filipov pobegli sokrivec Dragan S. pa naj bi se sam predal dunajski policiji, potem ko je izvedel, da je bilo kaznivo dejanje razkrito. Tako srbska policija za dokončanje primera in izvedbo sodne obravnave čaka le še na izročitev osumljenega.

Arhiv svet 24
Filip Đ. (16) je priznal naklepni umor sorodnikov, ki ga je storil, da bi obogatel za polovico od 3000 evrov.