Črna kronika

Mamo dveh otrok polil z vrelo vodo

J.P.
2. 3. 2016, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nekdanji partner se je odločil maščevati mami dveh otrok. Njen primer nasilja v družini velja za enega najhujših v Veliki Britaniji.

Suzanne Thomas

Suzanne Thomas (33) je bila z vrelo vodo polita po rokah, nogah, trebuhu in mednožju. Storilec? Jason McLean (36), ki se ji je grozovito maščeval še isti dan leta 2014, ko ga je pustila.

McLean, ki bo za rešetkami preživel 14 let, je vdrl v njen dom v Nottinghamu, ji grozil z nožem in zbrcal na tla. Nato ji je stopil na glavo in jo polil z vrelo vodo. Ko jo je na štedilnik pristavil še drugič, so ga zmotili policisti – nekdo, ki je bil še prisoten v hiši, je namreč na pomoč poklical policiste, McLean pa jo je ucvrl.

Thomasova je na trebuhu, nogah in mednožju dobila 27-odstotne opekline. Vendar pa je McLean nekako našel pot tudi v njeno sobo v bolnišnici, kamor so jo prepeljali. Tam naj bi ji zagrozil, da jo najhujše še čaka.

Suzanne, mama dveh deklic, skuša ponovno začeti svoje življenje. Za opekline tretje stopnje še danes potrebuje zdravljenje, pred dnevi pa je s svetom prvič delila fotografije svojih poškodb. »Hujše bolečine še nisem izkusila,« je dejala. »Zdelo se mi je, kot da nekdo z mene trga zaplate kože, a izredno počasi.«