Črna kronika

Koprčan večkrat zabodel Jelko

Sašo Avramovič
12. 2. 2016, 09.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V piranskem zdravstvenem domu je 29-letni Koprčan z nožem večkrat zabodel in po glavi ter ostalih delih telesa porezal medicinsko sestro Jelko J., ki k sreči ni v smrtni nevarnosti.

Sašo Avramovič
Krvavi incident v Piranu

Toliko policistov, kot jih je bilo včeraj dopoldne v Piranu, tamkajšnji domačini že dolgo niso videli. Ogromno jih je namreč iskalo moškega, starega devetindvajset let, visokega med 180 in 190 centimetrov, srednje postave, obritega po glavi in oblečenega v modro trenirko in modro bundo. Razlog? Le eden.

Devetindvajsetletni Koprčan naj bi dejanje storil v afektu, po incidentu pa je pobegnil.

Šlo naj bi za psihičnega bolnika

Možakar, doma z območja Kopra, je okoli 8.00 ure najprej vstopil v zdravstveni dom Piran, se nekaj časa sprehajal po tamkajšnjih čakalnicah in iskal svojo mamo, nato pa v nekem trenutku v najvišjem, tretjem nadstropju vstopil v ambulanto medicine dela, kjer je medicinsko sestro, po naših informacijah gre za Jelko J., staro petdeset let, vprašal, ali je zdravnica, nato pa jo z nožem, kot nam je sporočila Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi pri PU Koper, večkrat zabodel in porezal po glavi ter ostalih delih telesa.

Sašo Avramovič
Do incidenta je prišlo v piranskem zdravstvenem domu v ambulanti medicine dela, ki je v tretjem nadstropju.

Nesrečnico so po dogodku takoj prepeljali v izolsko bolnišnico, zatem pa so sporočili, da k sreči ni v smrtni nevarnosti. Devetindvajsetletni možakar, domnevajo, da gre za psihičnega bolnika, naj bi dejanje storil v afektu, po incidentu pa je pobegnil. »Policisti in kriminalisti pravkar obravnavajo poskus uboja na območju Pirana. Storilec je s kraja pobegnil in ga še iščemo,« je takoj po dogodku sporočila Leskovčeva.

Sašo Avramovič
Možakar se je potikal po čakalnicah zdravstenega doma in menda iskal svojo mamo.

Našli so ga na pokopališču

Možje v modrem so stopili v akcijo in v celoti okupirali Piran, možakarja pa so iskali tudi s službenimi psi. Okrog 11.00 ure pa je Leskovčeva sporočila, da so storilca poskusa uboja po eni uri in pol prijeli.

Sašo Avramovič
Možje v modrem so po dogodku stopili v akcijo in v celoti okupirali Piran, možakarja pa so iskali tudi s službenimi psi.

Kot smo izvedeli, so ga ujeli na piranskem pokopališču, prijetju pa se menda ni upiral. »Predvidevamo, da bo devetindvajsetletni Koprčan v roku oseminštiridesetih ur s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje uboja priveden k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje. Za dejanje je zagrožena kazen od pet do petnajst let zapora,« je še dodala Leskovčeva. Policisti so možakarja sicer v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, ki so bila povezana z nasilništvom in drogami.