Črna kronika

Nekateri od poškodovanih v sobotni nesreči na primorki še vedno v bolnišnici

sta
31. 1. 2016, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Medtem ko so po sobotni masovni prometni nesreči okoli polnoči ponovno odprli primorsko avtocesto, danes težav z vidljivostjo na tem odseku ni. Večino ponesrečencev, ki so jih po nesreči prepeljali v različne bolnišnice, so v tem času že odpustili, nekateri hujši primeri pa ostajajo v bolnišnični oskrbi.

PGD Postojna

Po sobotni nesreči pri Razdrtem, v kateri so umrle štiri osebe, več deset pa je bilo ranjenih, so v ljubljanski univerzitetni klinični center (UKC) pripeljali 10 ponesrečencev. Sedem so še istega dne odpustili, trije pa so še vedno hospitalizirani, med njimi je tudi italijanski državljan. Pri dveh poškodovanih gre za zlome in potrebujejo operativni poseg, je pa zdravstveno stanje vseh treh stabilno, so pojasnili.

V šempetrsko bolnišnico so pripeljali tri poškodovance, od tega enega Madžara, ki je čez noč ostal na opazovanju. Ena bolnica je težje poškodovana in je v intenzivni negi, vendar zunaj življenjske nevarnosti, še en udeleženec v nesreči pa je bil po ambulantnem pregledu odpuščen domov, je za STA pojasnila direktorica bolnišnice Nataša Fikfak.

Zaradi obsega nesreče njena obravnava danes skoraj gotovo še ne bo zaključena, pa je za STA dejala tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec. V tem trenutku policija tudi še ne ve natančno, koliko oseb je bilo udeleženih v nesreči in koliko je bilo poškodovanih.

promet.si

Prometno-informacijski center za državne ceste danes sicer opozarja, da megla ponekod po državi, predvsem v zahodni Sloveniji, zmanjšuje vidljivost, vendar po besedah Mirka Žarna na primorski avtocesti težav z meglo trenutno ni. Na prometno-informacijskem centru sicer pravijo, da se pojavnost megle na širšem območju Postojne v zadnjih letih povečuje.