Črna kronika

Poklical mati in ji povedal: 'Ubil sem hčerko in soprogo, zdaj bom pa še sebe'

G.G.
9. 1. 2016, 21.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Stanovalce zagrebškega naselja Špansko je včeraj pretresel dvojni umor in samomor. Znane so tudi zadnje besede, ki jih je izgovoril 50-letni Željko Košta., ki je umoril svojo 31-letno soprogo Sanjo in 4-letno hčerko Anđelo.

STA
Policija na kraju tragedije v zagrebški ulici Milana Rešetara.

»Ubil sem hčerko in soprogo, ranil njeno mati, zdaj pa bom sodil še sebi,« je po strašnem zločinu po telefonu zaupal svoji materi. Ta ga je poskušala pregovoriti, naj ne stori tega, a Željko je prekinil zvezo ter se vrgel iz petega nadstropja bloka na ulici Milana Rešetara.

Sosedje so za hrvaške medije povedali, da so že zjutraj slišali kričanje iz stanovanja v petem nadstropju. »Zbudile so me krike Željkove soproge in hčerke,« je za Jutarnji list povedal eden od sosedov, ki je odšel do njihovih vrat. Zvonil je in trkal, a mu ni nihče odprl. Ker je vedel, da je Željko vojak in da je oborožen, ni želel igrati junaka. Odšel je do svojega stanovanja in poklical policijo in gasilce.

Ko so gasilci uspeli odpreti vrata, jih je čakal krvav prizor. Na tleh je ležala deklica Anđela, na fotelju pa morilčeva soproga Sanja. Obe sta bili mrtvi.

Sosedje o Željku niso vedeli povedati kaj slabega. Bil naj bi miren, ne preveč zgovoren človek, ki se je zadrževal v krogu družine. Sanjo je spoznal pred sedmimi leti, pred tem pa je bil že poročen. In prav v trenutkih ločevanja od prve žene so ga na centru za socialno delo obravnavali zaradi domnevnega nasilja, a dokazov zoper njega niso zbrali.