Črna kronika

Hrvat sodeloval pri spektakularnem ropu poštnega vozila v Dravogradu

D. B.
8. 1. 2016, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Se spomnite spektakularnega ropa poštnega vozila v Dravogradu pred šestimi leti? Policisti so zdaj enega od roparjev, 47-letnega hrvaškega državljana, izsledili in zanj razpisali mednarodno tiralico.

Sindikat policistov Slovenije
Iz plastičnih zabojev za prevoz pisemskih in denarnih pošiljk so vzeli vreče z denarjem, iz katerih so ukradli več kot 100.000 evrov gotovine in nekaj zlatnine.

Policisti so s pomočjo sledi in tujih varnostnih organov enega od roparjev poštnega vozila, 47-letnega hrvaškega državljana, izsledili in ga tudi kazensko ovadili. Zanj so razpisali mednarodno tiralico, nalog za prijetje ter predajo slovenskim pravosodnim organom. Hrvat se najbrž nahaja v eni od evropskih držav ter se še naprej ukvarja s kriminalom, saj je član dobro organizirane mednarodne kriminalne združbe. Identiteta ostalih roparjev zaenkrat še ni znana. 

Spomnimo, da so oktobra leta 2010 v Dravogradu neznanci z avtom, na katerem so bile prižgane modre luči, ustavili 45-letnega voznika poštnega vozila, ga pretepli in odpeljali v gozd, kjer so ga zvezali, nato pa vlomili v poštno vozilo. Iz njega so ukradli vreče, v katerih je bilo več kot 100 tisoč evrov gotovine in nekaj zlatnine. Ko so se roparji odpeljali, se je voznik odvezal ter pešačil do glavne ceste, na kateri je ustavil avto s policistom. Ta je o ropu obvestil pristojne službe.

Kasneje so policisti na parkirišču enega od trgovskih centrov v Slovenj Gradcu našli avto, ki so ga roparji vozili - srebrno Škodo Octavio s švicarskimi registrskimi tablicami. Avto so ukradli v Italiji.