Črna kronika

Ubil mater petih otrok

M.K.
27. 11. 2015, 18.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Muhamed Emini (27) je v torek zvečer v zrenjaninskem romskem naselju Dudara s pištolo ubil svojo spremljevalko Naziro Salihi (30) in kmalu zatem sodil še sebi.

google
Ker mu ni želela dati še ene priložnosti, je izvlekel pištolo in jo ustrelil v glavo, medtem ko je v naročju držala njunega štirimesečnega otroka.

Muhamed in Nazira sta bila v partnerski zvezi približno leto dni in sta skupaj imela tudi štirimesečnega dojenčka. Iz prejšnjih zakonov pa sta oba imela po štiri otroke. Kot so povedali znanci, Muhamed ni mogel prenesti, da ga je Nazira zapustila. Ker mu ni želela dati še ene priložnosti, je tako izvlekel pištolo in jo ustrelil v glavo, medtem ko je v naročju držala njunega štirimesečnega otroka.

Njena kolegica, ki je bila v grozljivih trenutkih skupaj z njo, je dejala: »Sedeli smo in Muhamed je brez besed izvlekel pištolo. Šele kasneje sem dojela, da se ne šali, in sem pobegnila iz hiše. Nazira je ostala sama z dojenčkom. Strela nisem slišala,« je šokirana dogodke opisovala Elma Šaćiri. Potem ko je ubil svojo nekdanjo partnerico, je odpešačil do svoje hiše in se ustrelil.

Google
Muhamed in Nazira sta bila v partnerski zvezi približno leto dni.

Muhamed je živel s svojo mamo in hčerko, umorjena pa se je pred dvema mesecema, ko ga je zapustila, odselila v hišo njenega brata. Njuni prijatelji so šokirani zaradi dogodkov. Pred tem ni bil nasilen, ni kadil, niti pil alkohola. Naziro pa je imel zelo rad. Prav tako jim ni jasno, kje je dobil pištolo, saj je bil brez denarja in odvisen zgolj od socialne podpore.

Kot je dejal eden izmed njegovih prijateljev, ni imel dovolj denarja niti za štruco kruha, kaj šele za pištolo. Njuna prijateljica pa je dejala: »Grozno, rasel je tukaj z nami, vsi smo ga poznali in ne moremo razumeti, kaj se je lahko zgodilo z njim, da je naredil tako grozno stvar. Očitno se ni mogel sprijazniti s koncem zveze.« Trupli umorjenih so prepeljali v zavod za sodno medicino v Novem Sadu, kjer bodo opravili obdukcijo.