Črna kronika

V Rogatcu zasačili Ukrajinca, ki je v kombiju prevažal 22 Sircev

G.G.
28. 9. 2015, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo slovenski policisti spet odkrili kakšnega tihotapca migrantov. To se je zgodilo ponoči, nekaj pred tretjo uro, ko so v Rogatcu ustavili 55-letnega ukrajinskega državljana, ki je v kombiju skrival 22 Sircev.

Reuters

55-letniku so odvzeli prostost, za 22 državljanov Sirije, med katerimi so bili tudi otroci, pa teče postopek o vrnitvi na Hrvaško, od koder so vstopili v Slovenijo.

Čez nekaj minut so policisti ustavili še avstrijsko osebno vozilo, v katerem sta bila dva državljana Sirije. Eden od sirijskih državljanov ima dovoljenje za bivanje v Avstriji, drugi pa dovoljenje za bivanje  v Nemčiji. Oba sta stara 19 let. Po doslej zbranih podatkih sta omenjena v  sodelovanju s 55-letnim Ukrajincem omogočila ilegalen prehod državne meje med Hrvaško in Slovenijo dvaindvajsetim Sirijcem.

Zaradi suma storitve kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja bodo policisti 55-letnega Ukrajinca in oba Sirijca  privedli k preiskovalnemu sodniku. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagroženo do osem let zaporne kazni, so sporočili s policije.