Črna kronika

Na Pobrežju odkrili eno večjih nezakonitih skladišč tobačnih izdelkov

STA
28. 9. 2015, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Mariborski finančni preiskovalci so na območju Pobrežja odkrili eno večjih nezakonitih skladišč tobačnih izdelkov v Sloveniji. Kot so sporočili iz Fursa, so zoper 51-letnika na mariborsko sodišče podali obdolžilni predlog zaradi kršitev zakona o izvajanju carinskih predpisov Evropske skupnosti in zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

Furs

Predstavniki Fursa so 8. septembra opravili nadzor na območju Pobrežja in ugotovili, da je 51-letnik na dvorišču svojega doma brez prijavljene dejavnosti 24-letniku iz Gornje Radgone prodal štiri zavoje cigaret. Nekateri med njimi so bili opremljeni s trošarinsko znamko Bosne in Hercegovine, nekateri pa so bili brez oznak.

Finančni nadzor so v tem primeru opravili na podlagi anonimne telefonske prijave zaradi nelojalne konkurence okoliškim gostilničarjem. Izkazalo se je, da je kršitelj več let opravljal neprijavljeno gostinsko dejavnost pod pretvezo, da gre za nepridobitno dejavnost društva, ki naj bi bila namenjena samo članom društva.

Finančni preiskovalci so po pridobitvi odredbe na mariborskem sodišču opravili hišno preiskavo, v kateri so odkrili veliko količino tobačnih izdelkov in farmacevtskih izdelkov za zdravljenje težav z erekcijo. Zasegli so 1132 zavojev cigaret, 10,4 kilograme drobno rezanega tobaka, 172 tablet viagre in devet vrečk gela kamagra.

Kot so poudarili na Fursu, gre za odkritje enega večjih nezakonitih skladišč tobačnih izdelkov v Sloveniji, saj bi bila država v primeru prodaje skupno prikrajšana za okoli 33.000 evrov dajatev.

Ob tem so mariborski uslužbenci Fursa s hišno preiskavo ugotovili tudi opravljanje neprijavljene gostinske dejavnosti v zasebnih prostorih na območju Ruš, kjer so na črno delali trije družinski člani. Zoper vse so na sodišče podali obdolžilni predlog zaradi kršitve zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter zaradi neupoštevanja odločbe o prepovedi, ki so jim jo pred tem prav tako že izdali.

Furs