Črna kronika

FOTO: Je katero od teh koles vaše?

STA/J.P.
17. 9. 2015, 12.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Murskosoboški policisti v zadnjem času obravnavajo vse več tatvin koles, zato lastnike in uporabnike pozivajo k preventivnemu ravnanju. V teh dneh so sicer pri dveh osumljencih iz okolice Murske Sobote našli več koles, katerih izvora nista znala pojasniti, zato pozivajo občane, ki jih prepoznajo, naj se oglasijo na tamkajšnji policijski postaji.

PP M. Sobota

V konkretnem primeru so policisti ugotovili, da je tat tako odklenjena kot zaklenjena kolesa kradel izpred stanovanjskih blokov, in to kar podnevi.

PP M. Sobota

Storilci sicer največkrat izkoristijo trenutke nepazljivosti oškodovancev, ki kolesa ne zaklenejo. Več priložnosti pa imajo na mestih, kjer je koles več in niso v varovanem ali ograjenem prostoru.

PP M. Sobota

Lastnike in uporabnike policisti zato pozivajo k preventivnemu ravnanju. Obenem pa opozarjajo, da večina oškodovancev ob prijavi tatvine kolesa vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne. To policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj, so zapisali na Policijski upravi Murska Sobota.

PP M. Sobota