Črna kronika

Triletnega sina zaprl v pralni stroj in ga vklopil

R.T.
9. 9. 2015, 15.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Oče je obtožen, da je svojega tri leta starega sina zaprl v pralni stroj in ga vklopil. Deček ni preživel.

Twitter

Christophe Champenois (37) naj bi hotel kaznovati svojega sina Bastiena zaradi neprimernega obnašanja. Obtožena je tudi njegova mama Charlotte Cotte (29).

Champenois je na sodišču dejal, da se dogodkov 25. novembra leta 2011, ko je umrl Bastien, ne spominja. Oče je bil tisti, ki je v Germigny-l'Eveque, kraj vzhodno od Pariza, na pomoč poklical reševalce. Takrat je dejal, da ima »manjšo težavico« – njegov sin naj bi padel po stopnicah. Dejal je še, da ga je okopal, deček pa naj bi se v kopeli utopil, saj mu je iz nosnic tekla voda. Bastienova takrat petletna sestra pa je povedala resnico: oče je sina zaprl v pralni stroj, ker se ni lepo obnašal.

Sodba naj bi bila znana v petek.

Mati je na sodišču pozneje razkrila, da naj bi oče, ko je iz pralnega stroja potegnil mrtvega sina, dejal, da bodo končno imeli mir pred Bastienom. Sprva je bila obtožena, ker ji ni uspelo preprečiti zločina, čeprav je bila v neposredni bližini, kar pa so na sodišču pozneje spremenili v pomoč in napeljevanje k umoru in nasilju. Vsakršno vpletenost je zanikala.