Črna kronika

Sandra iz morja rešila begunca, ki je v vodi preživel 13 ur

M.J.
2. 9. 2015, 15.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Sandra Tsiligeridu se je s svojimi prijatelji vračala s čolnom z dopusta na otoku Pserimos, ko je v vodi zagledala moškega. Sirijec je po brodolomu v morju preživel že 13 ur.

Facebook

Grkinja Sandra Tsiligeridu je na svojem Facebook profilu objavila ganljivo fotografijo s Sirijcem, katerega je skupaj s prijateljem rešila gotove smrti.

Sandra se je s skupino prijateljev vračala s čolnom z dopusta na otoku Pserimos, ko je v vodi zagledala moškega. Sprva so mislili da gre za potapljača, zato so se mu pazljivo približali, da ga ne bi poškodovali. In ko so prišli bližje so zagledali 28-letnega Mohammeda, begunca iz Sirije, ki se drži reševalnega obroča.

Moški jim je dejal, da je bil na malem čolnu skupaj z 39 Sirijci, ki je izplul iz Turčije. Potem, ko so izgubili dve vesli, sta on in še en moški skočila v morje, da bi ju našla. Zaradi močnih tokov in vetra jima ni uspelo več priplavati do čolna. Sirijec je v morju preživel več kot 13 ur.

Mohammedova družina je, potem ko so pristali na otoku Kos, prijavila njegovo izginotje. Luška kapitanija je sprožila iskalno akcijo, ker pa ga po petih urah niso našli, so predpostavljali, da se je utopil.

Na srečo je bil eden izmed Sandrinih prijateljev na čolnu zdravnik, ki je Mohammedu nudil prvo pomoč. »Bil je izčrpan in podhlajen. Zavili smo ga v brisače. Komaj se je premaknil in to vse dokler nismo prišli do obale,« je dejala Sandra.

Kot poročajo grški mediji je Mohammed stopil v kontakt s svojimi družinskimi člani. »Zgrabil me je za roko in dejal hvala! Tega trenutka ne bom nikoli pozabila,« je dejala Sandra.

Facebook