Črna kronika

Ubijal bi za travarico

ss
24. 8. 2015, 16.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

10. Krški policisti so za volanom neregistriranega in nezavarovanega avtomobila zasačili 17-letnika, ki pa je med postopkom oz. ugotavljanjem okoliščin prekrška odpeljal. A se je kmalu vrnil na »kraj zločina« in se večkrat namerno zaletel v policijsko vozilo. Sledi kazenska ovadba. Mladeniča so policisti v zadnjih treh letih sicer že osemkrat ovadili za štirinajst različnih kaznivih dejanj.

9. Celjski policisti so na delovišču ulice Pod gabri obravnavali tatvino 24 veder zaključnega fasadnega sloja v skupni vrednosti okrog 1300 evrov.

8. Na Ljubnem so tatovi vlomili v ograjeno skladišče podjetja. Pogrešajo 81 aluminijastih sodov piva. Škoda presega 10.000 evrov.

7. V Kamniku je neznani moški vstopil v trgovino, na tekoči trak položil čokolado in pristopil do blagajne. Ko mu je trgovka izdala račun, se je blagajna odprla, lopov pa je z obema rokama segel v predal in vzel, kolikor je pač lahko, saj mu je prodajalka tatvino z obema rokama poskušala preprečiti, pri tem pa se je lažje poškodovala. Neznanec je bil ves čas »akcije« tiho, ukradel pa je nekaj sto evrov, so pojasnili na ljubljanski policijski upravi.

6. V Ločah so neznanci vlomili v gostinski lokal. Lastnik pogreša menjalni denar, tablični računalnik in aparat za pripravo točenega sladoleda. Škode je za okrog 3000 evrov.

5. V Dobju pri Planini so policisti obravnavali vlom v garažo ob stanovanjski hiši, od koder so tatovi odnesli več različnega mesa in mesnih izdelkov.

4. Na mejnem prehodu Jelšane so policisti obravnavali Jeseničana, ki si je na osebni izkaznici kar sam podaljšal datum veljavnosti, in sicer z 2015 na 2016. Sledi kazenska ovadba.

3. Primorski policisti iščejo neznanca, ki je v okolici Sečovelj vlomil v novogradnjo. Tat je iz kletnih prostorov ukradel več toaletnih školjk in pip ter lastnikom povzročil za okrog 1500 evrov škode.

2. Na avtocesti od Kozine proti Kopru je 50-letni Ukrajinec ustavil na odstavnem pasu, ugasnil vozilo in zaspal. Alkotest je pokazal, da ni bil pod vplivom maliganov. Policisti so ga oglobili in ga pospremili do najbližjega počivališča.

1. Mariborski policisti so kazensko ovadili 32-letnega domačina, ki je iz prodajalne na Partizanski cesti ukradel steklenico travarice, s kraja zločina pa pobegnil. Hrabra trgovka je sicer stekla za njim in ga celo zgrabila za majico, pa ji je zagrozil, da jo bo z žganjem potolkel do smrti ... Alkohola željnega nasilneža so policisti izsledili in prijeli na železniški postaji.