Slovenija

Heta prodaja Merkurjeve trgovske centre

STA/J.P.
24. 8. 2015, 16.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Družba Heta Asset Resolution, slaba banka nekdanje avtrijske banke Hypo, v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Srbiji in na Hrvaškem prodaja paket 30 poslovnih in stanovanjskih nepremičnin. Največji del je v Sloveniji, kjer je med drugim naprodaj 13 Merkurjevih trgovskih centrov, kažejo objave v petkovem Financial Timesu in današnjih Financah.

Arhiv Svet24

Skupna površina nepremičnin v paketu je 217.900 kvadratnih metrov, nepremičnine so zasedene okoli 70-odstotno. Heta izkaze interesa zbira do 22. septembra, kaže oglas v Financial Timesu.

Največ nepremičnin iz portfelja v Sloveniji, in sicer 130.000 kvadratnih metrov. Med njimi je 13 Merkurjevih trgovskih centrov po Sloveniji s skupno površino več kot 100.000 kvadratnih metrov, je razvidno iz oglasa v današnjih Financah.

V stečaju družbe Merkur so dejavnost trgovine izločili na novo družbo Merkur trgovina, upravljanje nepremičnin pa na novo družbo Merkur nepremičnine, ki je v lasti DUTB in bank upnic. Del nepremičnin je v lasti Merkurja nepremičnin, del, 13 od 23 trgovskih centrov v Sloveniji, pa v lasti Hete. Merkur trgovina trgovske centre najema za svojo dejavnost.

Merkur trgovina ima z najemodajalci sklenjene dolgoročne pogodbe, podpisane skladno z načrtom finančnega prestrukturiranja, so STA danes povedali v Merkurju. "Pogodbe bi ostale v veljavi tudi ob morebitnih spremembah lastništva nepremičnin, zato iz tega naslova ne pričakujemo vpliva na poslovanje Merkurja trgovine," so dodali.

Heta je prejšnji teden objavila tudi oglas za prodajo svežnja nepremičnin, v katerem so nepremičnine avstrijske družbe Centrice Real Estate - med drugim trgovski centri Qlandia, Hypova poslovna stavba na Dunajski cesti v Ljubljani in stavba Rotonda v Ljubljani. Postopek vodi Citigroup, interesenti pa lahko ponudbe oddajo do 15. septembra.