Črna kronika

Drzna tatiča na plaži kradla kot po tekočem traku

M.J.
18. 8. 2015, 11.32
Posodobljeno: 28. 12. 2023, 17.10
Deli članek:

Prejšnji petek so izolski policisti prijeli prijavo državljana Velike Britanije, da so mu na plaži v Simonovem zalivu poskušali ukrasti denarnico iz nahrbtnika, medtem ko je bil v vodi. Opazil je fanta in dekle, prišel z morja in ju vprašal, kaj počneta. Zatem sta mu njegove stvari vrnila, on pa ju je vseeno fotografiral in prijavil zadevo policiji.

PU Koper

Čez nekaj minut je nekdo še slovenskemu turistu ukradel torbico, v kateri je imel mobilni telefon LG in dokumente. Kasneje, že med policijskim postopkom, so policisti prijeli še dve prijavi, in sicer tatvino mobilnega telefona Sony Xperia (vrednega 400 evrov) in mobilnega telefona CAT ter mobilnega telefona Samsung Galaxy trend. Nazadnje je še ena oškodovanka na enoti prijavila krajo dveh mobilnih telefonov in torbice.

PU Koper

Policisti so osumljena tatova prijeli sredi dneva na parkirišču. Ugotovili so, da gre za 29-letnega Ljubljančana in leto dni mlajšo Jeseničanko. Odvzeli so jima prostost. Med zaslišanjem so ugotovili, da sta isti dan izvršila več drznih tatvin na plaži, vse na enak način. Ukradene predmete sta imela v osebnem avtomobilu na parkirišču. Zasegli so jima pet mobilnih telefonov, fotoaparat in 50 evrov gotovine.

Predmete so policisti vrnili oškodovancem, osumljenima pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.