Črna kronika

54-letni moški, ki je po trgovinah otipaval otroke, je avstrijski državljan

G.G.
14. 8. 2015, 14.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Včeraj smo poročali, da so policisti prijeli 54-letnega, ki je osumljen, da je vsaj v dveh trgovinah ogovarjal in otipaval otroke. Osumljeni je po poročanju Kleine Zeitunga avstrijski državljan.

Prvo prijavo so policisti prijeli prejšnji torek. Osumljeni naj bi v eni od trgovin na območju Novega mesta stopil do otroka, ki si je ogledoval artikle, ga ogovoril in pričel otipavati. Otrok se mu je uprl in ga odrinil, osumljeni pa je trgovino zapustil.

Strast ga je premamila že čez dva dni. V četrtek se je osumljeni zagledal v otroka v trgovini v Ljubljani. Opazil ga je varnostnik in obvestil policijo.

V obeh primerih se je rahlo ostareli možak na otroke spravil, ko so se ti v trgovini za treniutek oddaljili od svojih staršev. 

Policisti so mu odvzeli prostost zaradi suma spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let. S kazensko ovadbo je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Je otroke otipaval že prej?

Policija dopušča možnost, da je osumljenec otroke otipaval tudi pred odvzemom prostosti, zato naprošajo vse, ki razpolagajo s takšnimi informacijami, da o tem obvestijo policijo na intervencijsko številko 113, anonimni telefon 080-1200 ali na najbližjo policijsko postajo.