Črna kronika

Skrivnostna utopitev Matjaže Rogine ali Trije možje v čolnu

Samo Strel
22. 7. 2015, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Utopitev 34-letnega Martina Rogine iz Vrat pri Dravogradu je zavita v tančico skrivnosti. Z njim v čolnu sta bila prijatelja, katerih izpovedi se krepko razhajajo. Policisti so v zvezi s primerom včeraj pridržali 43-letnega domačina.

PU Celje

Koroški policisti so v nedeljo prejeli obvestilo, da svojci od petka zvečer pogrešajo 34-letnega Martina Rogino iz Vrat pri Dravogradu. Takoj je stekla reševalna akcija, truplo nesrečnika pa so v ponedeljek našli v reki Dravi med Sv. Boštjanom in Gortino.

Po poročanju Slovenskih novic je Martin kritičnega večera očetu Petru dejal, da bo s čolnom po Dravi za kakšno uro skočil do prijatelja, nato pa se je za njim izgubila sled. Preiskovalci so gumenjak našli v ponedeljek okoli 11.30, nekaj sto metrov pred Hidroelektrarno Vuzenica, kmalu za tem pa so iz Drave pri Trbonjah potegnili utopljenca, še prej pa nekaj njegovih osebnih predmetov. O rešilnem jopiču, ki ga je Martin kot neplavalec imel vselej oprtanega, ni bilo ne duha ne sluha.

Dve priči, hudo različni zgodbi

arhiv Svet24

Preiskava dogodka je pokazala, da Martin v čolnu ni bil sam, da sta z njim plula še dva prijatelja, njuni izpovedi o dogajanju pa se menda hudo razlikujeta. Včeraj so policisti za nujno potreben čas zbiranja obvestil, kar lahko traja največ 48 ur, odvzeli prostost enemu od njiju, in sicer 46-letnemu Petru V. iz Vrat v bližini Dravograda. Sanitarna obdukcija trupla je bila opravljena včeraj, podrobnosti primera pa tiskovna predstavnica celjske policijske uprave Milena Trbulin obljublja za jutri.

Znal se je poveseliti

Eden od domačinov, ki ne želi biti imenovan, je za Svet24 povedal, da je pokojnika poznal predvsem kot neškodljivega pijančka s slabo družbo, v isti sapi pa je dodal, da se je v zadnjem obdobju precej umiril in si našel službo oziroma delo krovca pri podjetniku iz Trbonj. Konec je bilo menda časov, ko je Martin Rogina po tamkajšnjih logih pijan kot čep kolovratil z razvpitimi »brati magneti«, doma s planin nad Muto, brez vedenja katerih se po ljudskem izročilu ni odvila nobena manjša ali večja kriminalna zgodba na tem delu naše države in katerih omemba še danes nažene strah v kosti lokalnemu prebivalstvu.