Črna kronika

VIDEO: Gasilci se borijo, na pomoč pa prihaja vojska

G.G.
21. 7. 2015, 09.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Gasilci se že od nedelje borijo z ognjem, ki se širi po Korčuli, včeraj zvečer pa je požar izbruhnil na Pelješcu. Okoli 120 gasilcem, ki komaj krotijo požar v bližini Trstenika na Pelješcu, bo na pomoč priskočila vojska.

Twitter

Zagorel je borov gozd, gasilci pa požara tudi zaradi precej močnega vetra niso uspeli ukrotiti, tako da se je ponoči ogenj približal hišam v Trsteniku. Prebivalce so morali hitro evakuirati, gasilci pa so uspeli obraniti hiše. Zgorelo je le nekaj zapuščenih gospodarskih objektov. Brez elektrike je skoraj polovica polotoka.

 Zaradi požara je po podatkih hrvaškega avtokluba zaprta glavna cesta na polotoku med krajema Janjina in Pijavičino, a je možen obvoz po lokalnih cestah. 

Gasilcem pri gašenju pomagata letali.

Kritično tudi na Korčuli

Medtem gasilci pri Smokvici na otoku Korčula ne morejo pogasiti požara, ki je izbruhnil konec prejšnjega tedna. Potem ko so ga nekoliko uspeli lokalizirati, je znova nenadzorovano izbruhnil. Najbolj kritično je pri kraju Brna, kjer ogenj ogroža hiše. Doslej je zgorelo več kot 500 hektarjev borovega gozda, poročajo hrvaški mediji.