Črna kronika

Žalosten dan: Po nerazumnem umoru policista nadaljujejo s preiskavo

T.C.
5. 7. 2015, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Policisti bodo danes nadaljevali s postopki preiskave sobotnega trčenja na Ižanski cesti, ki ga policisti obravnavajo kot kaznivo dejanja umora policista in poskusa umora policista.

Bralec Ernest
Žalostno: bedak je naklepno umoril policista, ki je želel pomagati.

Na policiji bodo tekli tudi interni postopki, povezani s psihosocialno pomočjo zaposlenim, stiki s svojcem umrlega policista in pripravami na pogrebne slovesnosti.

Bralec Ernest

V soboto dopoldne je na Ižanski cesti prišlo do trčenja policijskega in osebnega vozila, policisti pa so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je bilo trčenje povzročeno namerno. Policista s Policijske postaje Ljubljana Vič sta bila med patruljami, ki so bile na nujni vožnji zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru na Igu, ko je voznik osebnega avtomobila, ki je lažno najavil intervencijo, namerno čelno trčil v policijsko vozilo.

Policijsko vozilo je vrglo s cestišča na travnik, osebno vozilo pa je ostalo na cestišču. 33-letni policist, ki je vozil službeno vozilo, je ostal ukleščen v vozilu in je poškodbam na kraju podlegel, drugi policist pa je sam zlezel iz vozila in je lažje telesno poškodovan ter v oskrbi v UKC Ljubljana.

Vse kaže, da policistove poškodbe niso hujše, drugače pa naj bi bilo s povzročiteljem dejanja, 44-letnim Slovencem, že obravnavanim zaradi nasilja in ogrožanja varnosti, ki je prav tako v oskrbi v UKC Ljubljana, zdravniki pa naj bi se za njegovo življenje še borili.

arhiv Svet24