Črna kronika

Spustili so ga na svobodo, že naslednji dan pa je ubil šest ljudi

G.G.
19. 5. 2015, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V Srbiji se te dni sprašujejo, ali bi bilo mogoče preprečiti tragedijo, ki se je zgodila v nedeljo dopoldne na severu Vojvodine, ko je 55-letni Rade Šefer dan po poroki ubil šest ljudi, nato pa ga je ustavil gost iz Francije in mu "zavil" vrat.

Youtube

Pisali smo, da je Rade Šefer ostro nasprotoval sinovi poroki. Motila ga je sinova izbranka Natalija, za izbiro pa je krivil svojo bivšo ženo.

V soboto, med poroko, je Rade popil veliko alkohola in v nekem trenutku vzkipel ter pretepel svojo bivšo ženo. Posredovali so policisti in ga odpeljali na policijsko postajo. Pozno zvečer so ga spustili domov, Rade pa je zjutraj odšel na krvavi pohod, v katerem je ubil svojo bivšo ženo, njuna starša, snaho ter njene starše.

Bi morali pijanega in nasilnega Radeta zadržati v pridržanju? Tožilstvo v Senti trdi, da so ravnali pravilno. Za Blic so sporočili, da ni bilo znakov, ki bi kazali, da lahko Rade Šefer ponovi nasilno dejanje, kaj šele, da bi lahko povzročil takšno tragedijo. Na poroki naj Šefer ne bi nikomur grozil in tudi ni bil oborožen.

Toda Šeferju so v preteklosti že odzveli orožje. Pred tremi leti so mu začasno zasegli orožje, potem ko pa je legaliziral, so mu ga vrnili. In prav s to lovško puško je v soboto umoril šest ljudi.